сряда, 23 юли

Панирани пипала от октопод

АвторСъобщение
suncho26
suncho26Регистриран на: 13.07.11Мнения: 1Град:
Публикувана на 13.07.11 01:22
Заглавие: Панирани пипала от октопод
Цитат

Здравейте. Преди две лета ядох панирани пипала от малки октоподчета на едно заведение близо до кея в Поморие. Така и ми останаха в акъла и тези дни реших да се разтърся къде мога да намеря и как да ги направя.

Оказа се,че май единствено в Метро има такива пипала, а рецепта за това как се правят така и не успях да намеря. Ако някой е наясно ще съм му много благодарен.

mariika
mariikaРегистриран на: 17.07.11Мнения: 1Град:
Публикувана на 17.07.11 06:42
Цитат

По повод панираните пипала от октопод. Първо се сварява октопода около 20 мин. После може да се подправи със зехтин, лимонов сок, магданоз, чесън, лук. Панировката е като за калмарени пръстени - малко бира, брашно, сол ит.н. Но аз говоря за голям октопод. За малките може направо с панировката(tempura) без да се варят.

suncho26
suncho26Регистриран на: 13.07.11Мнения: 1Град:
Публикувана на 18.07.11 09:52
Цитат

Само, че аз ядох панирани пипала определено от малки октоподчета. Мога ли да намеря някъде само пипала или няма да има проблем, ако сложа само малки октоподи.